Clubs

Kleine 3 Draken, Temse

Twee broers, Peter en Michel uit Temse, namen de fakkel over van de Mechelaars. De tweede mahjongclub startte in 2009 met een eerste internationaal MCR-toernooi en is nog steeds springlevend. De Kleine 3 Draken spelen elke maandagavond en het jaarlijkse 2-daagse toernooi vindt gewoonlijk plaats in maart in Elversele (Temse).

Rode Lotus, Leuven

Temse was toch wat ver voor enkele Leuvenaars die vroeger wel eens in Mechelen gingen spelen. Daarom richtten Geert en Rudi in Leuven de Rode Lotus op in 2009. De Lotussen spelen tweewekelijks MCR op woensdag en wekelijks Riichi op dinsdag in Wereldcafé COOP, telkens van 20u tot 23u. Zij zijn daarmee de enige club in België die beide stijlen actief beoefent. Sinds 2014 organiseerde de Rode Lotus al verschillende MCR toernooien, in 2023 voor het eerst ook een dubbeltoernooi Riichi/MCR.

LLN Mahjong Club, Louvain-la-Neuve

In 2011 startte student Linh met Japanse mahjong of Riichi, als zijproject van Okaeri Project, een vzw die de Japanse cultuur in de kijker zette in deze studentenstad. De LLN Mahjong Club sloot pas in 2018 aan bij de BMA, maar organiseerde eerder al vele demo's op beurzen, vriendschappelijke minitoernooien, en speelt wekelijks op maandagavond. 

Brussels Mahjong Club, Brussel

De Brusselse Riichi club werd pas in 2017 opgericht door Piti en Pierre. Ze organiseerden een eerste try-out 1-dags toernooi, Tournoi Pinfu gedoopt, in 2019, behaalden intussen beiden het scheidsrechter diploma en hun eerste 2-daags Riichi toernooi onder de naam Manganneken Pis vond plaats in 2022. Ze spelen wekelijks op dinsdagavond. 

Je eigen club?

Er zijn nog vele plaatsen in België zonder mahjongclub in de buurt. Aarzel daarom niet om zelf een club op te starten als u zelf mahjong speelt, en u aan te sluiten bij de BMA. We kunnen u voorzien van advies en tips voor de organisatie van toernooien, en uw bekendheid vergroten. Ook andere spelregels komen in aanmerking.