Belg 2de op Valentines 2021!

14-02-2021

Gisteren speelden 6 Belgen mee op het online Valentijnstoernooi van de Nederlandse club Bamboe 8 van 2021. Met 116 deelnemers was het een tamelijk groot toernooi op het platform MahjongTime. Marieke won glansrijk de eerste 3 tafels, met vele snelle self-drawns, en bereikte zo de eerste plaats na 3 rondes, maar in de laatste ronde moest ze toch de duimen leggen tegen de Nederlander Ad VDL (dragonad) en belandde uiteindelijk op de tweede plaats. Ook mede-organisator Eric VB (RaisetheRL) zat bij Marieke en Ad aan tafel. Tijdens deze ronde werden verschillende spelletjes gewonnen met de legendarische steen Bamboe 8. Het is de eerste keer dat een Belg een online podiumplaats veroverde op dit platform.

De mooie houten trofeeën worden weliswaar voorbehouden voor de eerste 3 Nederlanders, waarvan Adrie Van Geffen de beste score behaalde en 6de werd. Maar Marieke mocht wel 5000 golden coins ontvangen, en een jaar VIP lidmaatschap. De Rus Aleh verzamelde het maximum van 16 tafelpunten en won ook nog een geldprijs.

Tine werd 27ste en 2de Belg, Hilde 42ste en 3de Belg. Zowel Hilde als Emmy bleken moeilijkheden te hebben gehad met aanmelden en konden zo helaas niet het hele toernooi meespelen. We hopen natuurlijk allemaal volgend jaar weer de verplaatsing naar Heemstede te kunnen doen en de andere deelnemers opnieuw live te ontmoeten in het mooie kader van College Hageveld, en er te genieten van het traditionele broodje kroket.