Belgische Riichi invasie in Duitsland!

20-06-2022

Het voorbije weekend werd de post-Covid revival van de live Riichi competitie gevierd met het 2-daags vriendschapstoernooi Yūjō Mājan Taikai van Rinshan Kaihou Riichi Mahjong Club in Holweide bij Keulen (DL). Negen nationaliteiten namen deel, maar vooral de Belgische delegatie van 16 spelers was indrukwekkend. Op de Keulse toernooien deed Nathan van de BMC eerder al vreemde dingen, zoals laatste worden in 2018 en de eerste prijs meenemen in 2019. Deze keer werd het podium volledig ingenomen door onze spelers. 

Oprichter van de LLN Mahjong Club Linh, intussen een ancien, moest nog hard werken in de laatste hanchan (met Laurent, Marieke en Olav) om een derde plaats te behouden. De Chinese student Weiping van de Rode Lotus stond lange tijd helemaal alleen bovenaan, maar tuimelde toch nog naar een tweede plek door pech in de twee laatste hanchans. Hij maakte pas kennis met Riichi Mahjong tijdens de pandemie, en behalve in Leuven speelde hij dus nog niet veel live. In de tweede hanchan behaalde hij de allerhoogste score van +86.6, en hoe hij dat voor elkaar kreeg? "Gewoon, wat grote handjes na elkaar winnen als dealer ...". Henri van de LLN Mahjong Club, die op kousevoetjes steeds hoger klom in de ranking en ook de laatste hanchan nog goed bij de pinken bleef, speelde ook voor het eerst live competitie. Hij slaagde erin om geen enkele hanchan onder +5.0 te scoren, wat toch vrij uniek is, en haalde zo de eerste prijs binnen, ondanks een Chombo ergens tussendoor.

Linh en Teresa (DL) maakten een kongroof (Rinshan Kaihou) en verdienden daarmee een voucher voor korting op het volgende toernooi. Florian (DL?) wordt aangemoedigd om volgende keer nog eens te proberen met gratis entree. De hoogste scores voor elke hanchan werden beloond met een pak chocola, en ook daar deden de Belgen het niet slecht: Arnaud mocht er als enige 2 uitkiezen, en ook Weiping, Pierre en Piti grabbelden een reep mee, dat zijn er 5 van de 8. Yakumans werden er helaas niet gemaakt...

Ook nieuwkomer Thibaut en Chris deden het zeer goed, ze werden 4de en 6de. Vier Belgen in de top 5, vijf in de top 10, en zelfs 11 in de top 20. Mooie prestaties dus, en veel fijne herinneringen aan een uiterst gezellig en hartelijk toernooi! De volledige resultaten vind je hier.