Eerste Mers-trofee voor Yannick in Uppsala!

19-06-2023

Het Swedish Open MCR van het voorbije weekend werd dan wel gewonnen door de Franse Marion, maar de meeste prijzen mocht Yannick M (Kleine3Draken) mee naar huis nemen. Ze werd niet alleen 3de, maar maakte ook de meeste mahjongs in 1 ronde, behaalde de hoogste handscore en het hoogste rondetotaal. Voor deze drie prestaties kreeg ze dan ook drie koffietassen van de club uit Uppsala. De Zweedse Bibbi behaalde naast de 2de plaats ook de nationale titel.

Van de 36 deelnemers kwamen er twee niet opdagen. Annika (scheids) en Kristof (IT) moesten dan ook invallen, en werden voor discussies aan de tafels bijgestaan door andere spelende scheidsrechters. De sfeer was gemoedelijk, en de temperatuur tamelijk hoog, maar er was voldoende frisse lucht en een ruim aanbod aan drankjes en versnaperingen.

In totaal waren er zeven Belgische spelers aanwezig. Rode Lotus Marieke werd nog tamelijk verrassend zesde. Lies N was voor het eerst EMA observer. De vrouwen domineerden het toernooi, niet alleen op het podium, maar ook met een opvallende 2/3de van de spelers.