Games

31-12-2020

Mahjong Solitaire is natuurlijk de bekendste spin-off van de 'echte' mahjong. In een notedop: klik zo snel mogelijk telkens 2 identieke vrijliggende steentjes weg tot de tafel leeg is. Maar je vindt mahjong ook terug in talloze andere computergames zoals Final Fantasy XIV, waarin Doman Mahjong een side game is. Dragon Castle is daarentegen een vrij recent bordspel dat elementen van mahjong bevat. 

Animal-Mahjong maakt het spel aantrekkelijk voor de allerkleinsten. Met prachtige illustraties van de Japanse tekenaar Ryuto Miyake, kan je met het hele gezin samen chows, pungs en kongs maken. De stenen zijn vervangen door stevige kaartjes, wat moeilijker om een muur mee te bouwen, maar zo blijft het spel kindvriendelijk, draagbaar en betaalbaar. Nog niet verkrijgbaar in België ... Het spel is pas uitgebracht in oktober 2020.

Mahjinoes is eigenlijk een gewoon domino spel met afbeeldingen uit mahjong. Ook dit spel is vooral bedoeld om mahjong toegankelijk te maken voor kinderen en hen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met de stenen.

Voor wie zich alleen moet bezighouden en fan is van de rubik's kubus, is er uiteraard ook een mahjong kubus.