Historische dag voor Mahjong in België!

22-05-2023

Het voorbije weekend verspreidden de Belgische spelers zich over drie toernooien in binnen- en buitenland. Raphael (Brussels Mahjong Club) werd 11de op het Riichi Open Danish Mahjong Championship 2023 in Kopenhagen (DM). Peter (Kleine3Draken) haalde het podium (foto onder) met een mooie 3de plaats op het MCR Dutch Open in Berghem (NL). En in eigen land werd Linh (LLN Mahjong Club) 1st op het Riichi Tuintoernooi 14j Rode Lotus, de 2de plaats was voor Laurent (BMC) en 3de voor Marieke (Rode Lotus Leuven). Van elke club in België stond er dus minstens 1 speler op het podium in hetzelfde weekend, een primeur! In totaal namen 26 spelers uit ons land deel aan deze toernooien.

De titel van eerste Rode Lotus Riichi Clubkampioen 2022-2023 mag Yuhao dragen. Hij deed het gemiddeld genomen een pak beter dan de andere lotussen het voorbije jaar tijdens de vaste speeldagen.

Yoran was uiteindelijk de enige die een tsumo kon maken met de Rode Lotus. Hieronder nog een fotoreportage van het ongetwijfeld gezelligste toernooi van het jaar!