Hui is Belgisch kampioen MCR!

04-12-2023

Gisteren streden 16 spelers om de Belgische titel MCR 2023. Zoals gewoonlijk werd het een interclub competitie tussen de Kleine3Draken (9) en de Rode Lotus (6). Maar wanneer twee honden vechten voor een been, gaat de derde ermee lopen, en dat was nu ook het geval. Hui X woont en werkt aan zijn doctoraat in Gent en maakt geen deel uit van een club, maar hij groeide op met mahjong en dat mochten we zondag voelen. Hij viel in voor de zieke Jippejan en was verheugd om een dagje te ontsnappen aan het labo.

Terwijl het buiten lichtjes sneeuwde, zorgden Inneke en Fuut voor een warme binnenkant tijdens de pauzes. Samen met Yannick en Wenda, die het BK nu voor de 8ste keer organiseerden, vormen ze intussen een goed geoliede machine.  Dwarse Lies ging  wel aan een verkeerde tafel zitten, waardoor Wenda haar plekje innam en ze ook voor de volgende rondes telkens moesten wisselen. Tussenkomst van een scheidsrechter is niet nodig geweest, de deelnemers waren niet aan hun proefstuk toe. Voormalige kampioene Marieke stevende in rechte lijn af op de laatste plaats, ze had haar zinnen gezet op de prijs voor de rode lantaarn. De laatste ronde kon ze niet ontsnappen aan een portie geluk, die haar op het nippertje tafelwinst opleverde waardoor ze de felbegeerde beker met groene draak moest afstaan aan Micheline. Alle deelnemers kregen als aandenken nog een leuke mahjong pin bij hun spelersnummer.

Op het podium dus Hui als winnaar, met 14 tafelpunten en bijna 500 minipunten, in een gezelschap van twee rijzende Rode Lotussen Benjamin en Lies, met beiden 10 tafelpunten en slechts 1 minipuntje verschil. Michel eindigde als sterkste Kleine3Draak op de 4de plaats met 9 tafelpunten.