Jos 1st op Shinshun Taikai!

10-01-2023

Het 1e Riichi toernooi van 2023 werd gehouden in Berghem in het Slazenger Padelcenter. Na een wat moeizame start met de inschrijvingen bleken er uiteindelijk toch 36 spelers ingeschreven te zijn. Het woord Shinshun staat voor nieuwjaar in het Japans. Ondanks de griepepidemie bleek maar 1 reserve nodig te zijn om het toernooi compleet te maken. 

Na de plichtplegingen startte de 1e hanchan, en dat het niet altijd goed kan gaan ondervond Sandra van Wijngaarden (NL). Zij moest al snel en als eerste sticks lenen. Ondanks een grote minscore (- 57.800) bleef het humeur van Sandra nog goed. Ivar Bouwman (NL) nam na de 1e hanchan de leiding stevig in handen met 59.000 punten. In de 2e hanchan kwam Bert Claessen (NL) met 43.500 punten resoluut in de top 3. Chris de Roock (BE) nam de leiding met 58.100 punten totaal.

Na een goede lunch kon iedereen weer met frisse moed beginnen, hopende dat niemand een middagdipje zou krijgen, klonk de gong voor de 3e hanchan. Deze was er een vol uitersten. Marjoleine Lips (NL) kwam al gauw sticks lenen en eindigde met -62.600 punten (negatief toernooi record), Jos Dermout (BE) scoorde met 57.700 (toernooi record) genoeg om de 1e plaats van zijn vrouw Chris over te nemen.

De 4e hanchan moest de beslissing brengen. Chris scoorde - 10.600 en zakte zo helaas naar plaats 7. Jos en Bert C (NL) scoorden voldoende om hun plaatsen vast te houden. Door een hoge score van 47.800 nam Junjie You (uit Groningen) de 3e plaats over. Onder het genot van een drankje en bittergarnituur vond de prijsuitreiking plaats en kon teruggekeken worden op een gezellig toernooi.

[Naar: Foppe Bakker, Riichi club Niji, Mahjongbond.org]