Lantaarnfeesten met Mahjong

06-02-2023

Het Jaar van het Konijn werd feestelijk ingezet! De voorbije weken werd druk nieuwjaar gevierd in de Chinese gemeenschap met vele familiebijeenkomsten, veel eten en spectaculaire leeuwendansen. De festiviteiten werden in Leuven en Brussel het voorbije weekend afgesloten met een Lantaarnfeest. Zoals het hoort met een overvloed aan lampionnen en veel tangyuan (rijstdumplings in suikersoep met verschillende vullingen).

NiHao Leuven zorgde zaterdag voor een namidddag gevuld met animatie voor klein en groot in gemeenschapscentrum Don Bosco in Leuven. De Rode Lotus kon niet ontbreken en was aanwezig met mahjongblokken en documentatie. Vooral de interactie tussen de kleine kinderen en ouders die maar al te gretig bleken om hen de beginselen van mahjong uit te leggen was erg boeiend. Bij de toeschouwers bleken ook wat expert-adviseurs aanwezig.

Belchin Brussel bood zondag een namiddag aan vol activiteiten, meer gericht op volwassenen. Naast muziek, dans en conferenties kon je in de boekhandel De Grote Muur achterin terecht voor kalligrafie, go en ... natuurlijk mahjong! De uren vlogen voorbij door de wisselende drukte rond de speeltafel. De gretigste spelers, vooral (ex-)studenten Sinologie uit Leuven, moesten het nadien stellen met de overschotjes van het buffet.