Mahjong Salon #2 BXL

28-05-2023

Op zaterdag 27 mei stond de Vereniging België-China in Schaarbeek de hele dag in het teken van Mahjong. De tweede en kortere Brusselse editie van het Mahjong Salon ging van start met een uiteenzetting door Marieke, over "mahjong van het oude China tot de Belgische Mahjong Associatie". Het beperkte doch geïnteresseerde publiek bleek even gefascineerd door het spel en wat er allemaal achter zit als de spreker in kwestie. Denk je dat een dergelijke activiteit ook bij jou in de buurt zou kunnen aanslaan? Het is zeker voor herhaling vatbaar …

In het andere lokaaltje stond een kleine expo klaar, met vooral boeken over mahjong en spellen van diverse materialen en origine, met hier en daar een woordje uitleg. De echte (uitleenbare) expo was helaas nog niet klaar, en zal later deze zomer te bezichtigen zijn in het instituut en de bijhorende boekhandel.

Na een snelle hap bij een van de vele döner zaken in de buurt werd de hele namiddag stevig gespeeld, zowel Chinese met de maxi blokken als Japanse mahjong met de mini steentjes. Het was een warme dag, en vanaf de tweede sessie zwierden we de tafel met stenen en al buiten.

De bedoeling is om elk jaar een mahjong salon te houden met diverse activiteiten, en telkens op een verschillende locatie. In 2024 gaan we wellicht naar Antwerpen. Suggesties steeds welkom!