Marieke opnieuw Belgisch Kampioen MCR

05-12-2022

Het Belgisch Kampioenschap van 2022 zit er weer op. Twintig spelers streden gedurende 4 rondes van telkens 90min voor de titel. De enige speler van over de taalgrens moest even vervangen worden omwille van een paar afgelaste treinen en kon gelukkig opgehaald worden aan het station, zodat hij nog tijdens de eerste ronde kon starten. De rangschikking werd stevig door elkaar geschud na elke nieuwe ronde. Zowel Jos als Michel maakten een stevige self-pick die hun minipunten even de hoogte in katapulteerden. Na 2 rondes leek Rudi af te stevenen op een mooie leiderspositie, maar na de heerlijke lunch ging het hem heel wat minder voor de wind.

Een verrassende prestatie kregen we van nieuwkomer Tommy, die nog geen jaar bij de Klein3Draken speelt. Hij maakte voor het eerst kennis met MCR op Spel-o-Polis, de spellenbeurs die in februari voor het eerst plaats vond in het Bau-huis in Sint-Niklaas. Eerder speelde hij wel al (vooral online) Riichi, daar kon hij wellicht een goede basis mee leggen, maar het is duidelijk ook een snelle en goede leerling. Hij werd zo meteen 2de op zijn allereerste toernooi. Jos heeft al heel wat meer toernooien gespeeld, en mocht nu ook weer het podium betreden met een mooie 3de plaats.

Marieke stond na de 3de ronde aan de leiding, met als enige 9 tafelpunten, en ze kon ook in de vierde ronde de 4 tafelpunten binnenhalen. Ze startte in de eerste ronde met weinig soeps, maar kon zich dus goed herpakken, vooral met kleine handjes en hier en daar een zelfgepakte. Zo werd zij voor een 3de keer Belgisch Kampioene. De volledige resultaten vind je hieronder.

Het allereerste BK werd in 2014 georganiseerd door Marieke en gewonnen door Emmy. Vanaf 2015 namen Wenda en Yannick de organisatie op zich. De eerste twee vonden plaats in Muizen en werden gewonnen door Marieke (2015) en Arnaud (2016), daarna verhuisden we voor de 2 volgende edities naar café the Ranch in Tielrode, een gezellige bruisende plek die helaas na het voorbije weekend voorgoed de deuren moet sluiten. Daar mochten Marieke (2017) en Linda M  (2018) de titel in ontvangst nemen. Inmiddels speelden we voor de 3de keer in Sint-Niklaas, waar Irma (2019) en Peter (2021) eerder de thuismatch wonnen, maar dit keer de trofee mee naar Leuven zagen vertrekken. Inneke en Fuut zorgden zoals steeds voor de innerlijke versterking, waarvoor veel dank.

Omdat er weinig MCR toernooien zijn geweest sinds 2020, is er geen wisselbeker uitgereikt. De laatste werd gewonnen door Tine, op basis van haar gemiddeld zeer sterke prestaties in 2019. We hopen vanaf 2023 opnieuw de draad te kunnen oppikken, en dan ook voor Riichi? Om toch wat representatief te zijn, zouden er toch per type spelregels minstens 3 binnenlandse toernooien moeten plaats vinden.

Resultaten: