Online Duplicate MRC tournaments

13-06-2020

Het werd hoog tijd om ook eens de duplicate MCR toernooien, die dagelijks worden gehouden op MahjongSoft, uit te testen. Op een zaterdagnamiddag verzamelden 20 spelers uit minstens 4 landen zich voor het scherm, voor een toernooi van 24 spelletjes. Aan elke tafel wordt met dezelfde individuele muren gespeeld en de bonusstenen zijn weggelaten, om de geluksfactor in de resultaten te reduceren.

Is je tafel klaar met een spelletje, dan kan je op het startscherm gaan kijken hoe ver de andere tafels staan. Je ziet dan ook hoeveel stenen van de muur er nog overbleven op het moment dat het spel gewonnen was. Pas als alle tafels het spel hebben uitgespeeld, begint het volgende. Na 8 spelletjes is er telkens een pauze van 5min voorzien en verander je van tegenstanders.

De resultaten worden automatisch bijgewerkt. Anders dan bij gewone MCR toernooien, is het niet je tafeltotaal dat je eindscore bepaalt, maar hoe je het gedaan hebt in vergelijking met de andere spelers die op dezelfde positie zijn begonnen, en dus met dezelfde stenen hebben gespeeld. De zwaarte van een self-drawn is kleiner gemaakt, omdat ook dat een toevalstreffer is, die volgens sommigen een te grote impact kan hebben op het spel. De individuele scores worden dan nog eens omgezet.

Tijdens dit toernooi maakte ik een chicken hand, 2x knitted tiles + honors, een full flush en nog een paar kleine handjes, waarmee ik 3de werd. De winnaar was de Russische Denis L, die al heel wat medailles op zijn naam heeft staan en ook gedurende 16 spelletjes aan mijn tafel zat.

Per dag wordt minstens 1 duplicate toernooi aangeboden met 24 handjes en 20 tot 32 deelnemers, in de weekends ook in de namiddag, maar gewoonlijk 's avonds. Je kan je vrij aanmelden, maar je moet wel nog even bevestigen 10min voor aanvang, de lege plaatsen worden opgevuld met bots.