Online mahjong spelen - Riichi

28-03-2020

Tenhou is misschien wel het meest courante online platform om Riichi te spelen. Je speelt het gemakkelijkst in je browser : met Chrome of Firefox is ondersteuning in het Frans of in het Engels mogelijk via een extensie. Er bestaat ook een app voor mobiele apparaten, maar die is volledig in het Japans. Het is mogelijk een lobby aan te maken en vrienden uit te nodigen voor een spelletje. De UK mahjong association speelt zo elke zaterdag vanaf 8pm volgens het principe 'first come, first serve'.

Mahjong Soul is dan weer het meest populaire platform voor Riichi en anime liefhebbers. Je kan zowel spelen in je browser of met de app. Er is een volledige tutorial in het Engels. Ook hier kan je zelf een room aanmaken en vrienden uitnodigen, of zelfs een toernooi organiseren (mits betaling). De Upper Silesian Mahjong Association organiseert hier een online toernooi op zaterdag 18 april, ter vervanging van het 2-daags toernooi dat oorspronkelijk was voorzien in Katowice (Polen). Iedereen kan inschrijven.

MahjongTime is intussen dé klassieker onder de online platforms en bevat verschillende spelregels, waaronder Riichi en MCR. De gratis mogelijkheden om te spelen zijn beperkt. Maar als je bereid bent om een lidgeld te betalen, staat er bijna altijd een spelletje klaar.

Er zijn nog enkele gratis mobiele apps die nog de moeite waard zijn om te vermelden:

  • Maujong (enkel Riichi)
  • World Mahjong (keuze tussen Chinese en Japanse stijl, maar bevat wat eigenaardigheden)

Kemono Mahjong is een goede betalende mobiele app.