Resultaten Belgian Fun Tournament #1

05-12-2020

Van vrijdag 20/11 tot en met vrijdag 4/12 speelden 12 Belgische Riichi spelers online niet minder dan 56 competitiematches op het platform MahjongSoul. Voor een eerste probeersel was het een zeer geslaagd experiment. De populairste momenten om te spelen waren in de vroege en in de late avonduren. Alleen de laatste avond lukte het om 2 tafels tegelijk aan het spelen te krijgen.

De communicatie gebeurde vooral via de Discord server van de Belgian Mahjong Association. Je kon er regelmatige updates vinden van de tussenstand, en vooral gemakkelijk andere spelers vinden om een tafeltje te vullen. Het was ook mogelijk een spraakkanaal te openen tijdens het spelen, maar die optie werd weinig benut. Uiteindelijk was het de gemiddelde score die de eindstand bepaalde, en werd geen rekening gehouden met het aantal gespeelde matches, omdat hier vooraf geen regels over waren vastgelegd.

Yuhao (Rode Lotus) speelde 16 matches, waarvan hij er 7 won, en behaalde het sterkste gemiddelde (9.07). Voor de fun kreeg hij hiervoor een virtuele gouden beker. Chris (Rode Lotus/BMC) speelde 3 matches en won er 1, zij ontving een zilveren beker, en Laurent (LLN) won 4 van zijn 16 matches en ontving brons.