Riichi verovert Antwerpen!

02-09-2022

De Japanse versie van Mahjong met al zijn rituelen en welklinkende termen verovert de wereld sinds de 20ste eeuw. Niet de makkelijkste variant, wel eentje met veel variatie en strategie! Hou je ook al eens van een potje Rummi(kub) maar wil dat ene stapje verder? Of wil je eindelijk eens de 'echte' Japanse Mahjong leren kennen (en niet het pair-matching game op je iPhone)? Wij leren je de basis (of meer) aan en zorgen voor het spelmateriaal, jullie voor de goesting!
Twijfel? Stel je vragen aan Bernard of mail even naar play@thebluemeeple.be .
Inschrijving is niet verplicht, maar wel gratis en heel handig qua organisatie... Graag een seintje naar Bernard aub.
Hierna krijg je ook alvast een beknopte cursus en cheat-sheet op voorhand die je eventueel kan afprinten en gebruiken op de avond(en) zelf. Voorkennis is niet vereist.

Op vrijdag 2/9 vond de eerste editie van deze cursus plaats. Twee ervaren spelers van de Rode Lotus uit Leuven legden het spel uit van A tot ... (aan de Z geraak je niet op 1 avond). Met 6 beginners en Geert die al vaker had gespeeld was het zeker een succes, gezien de meerderheid verklaarde dat nog vaker te willen doen.
Volgende demodagen: vrijdag 4 november en vrijdag 9 december in Familia Sint-Rochus, Karel Govaertsstraat 53 in Deurne, telkens om 20u.