Nieuws

De Belgian Mahjong Association is nu ook actief op discord. Dat is een gratis online platform voor tekst-, video- en audiocommunicatie, oorspronkelijk bedoeld voor gamers, maar stilaan wordt het ook veel ruimer gebruikt, zoals voor virtuele feestjes, studiegroepen of live-streams allerhande.

Drie spelers deden gisteren mee voor België aan het Upper Silesian Mahjong Association Corona-Virus Online Tournament 2020. Dit gratis riichi toernooi van 6 hanchans werd gespeeld op MahjongSoul (MS), met niet minder dan 112 deelnemers uit meer dan 20 landen die het de hele rit volhielden en enkele invallers. Door de verschillende tijdzones kwamen...

Zowel het World Riichi Championship, dat was gepland in Wenen in augustus, als het Open European Mahjong Champion, dat was voorzien in Valencia in september, werden met een jaar uitgesteld. De nieuwe data zullen later bekend worden gemaakt. De eerder gekwalificeerde spelers behouden uiteraard hun plaats.

Vanaf woensdag 22 april spelen we wekelijks MCR van 20u tot 23u op Mahjongsoft.com! De website biedt o.a. een gratis en heel eenvoudig platform om MCR en SBR (Sechuan Bloody Rules) te spelen en werd ontwikkeld door Russische spelers. Menno (NL) zorgde voor de vertaling. In dit filmpje van de vrienden van De Gouden Draak mahjongclub uit...

Het eerste Riichi toernooi van de Brussels Mahjong Club werd verplaatst naar het weekend van 24 en 25 oktober 2020. Social play blijft ook mogelijk op vrijdagavond.

Mahjongtest

31-03-2020

Een van de Rode Lotussen had wat tijd teveel in z'n kot, en maakte dit leuke filmpje. Zeker blijven kijken tot het einde! En delen mag ...

Tenhou is misschien wel het meest courante online platform om Riichi te spelen. Je speelt het gemakkelijkst in je browser : met Chrome of Firefox is ondersteuning in het Frans of in het Engels mogelijk via een extensie. Er bestaat ook een app voor mobiele apparaten, maar die is volledig in het Japans. Het is mogelijk een lobby...

We moeten er geen tekeningetje bij maken. Alle fysieke mahjong activiteiten van de verschillende clubs zijn tijdelijk opgeschort, de Belgische richtlijnen volgend, al minstens tot 19 april. Het is misschien wel hét ideale moment om de blokken en de matjes eens een grondige lenteschoonmaak te geven. De Riichi reporter zocht voor je uit hoe :

Helaas, het toernooi in Temse dat het komende weekend was gepland, zal niet kunnen doorgaan. De lokale overheid besliste vandaag om geen activiteiten meer toe te laten in de gemeentelijke lokalen.

Geen topprestaties van de drie Belgen, door uitbreiding met Timur Hahn (DL) het team Can 't Stop Mahjonging, op het MCR-toernooi van de Parijse club Magic Mahjong Social Pung. Judith Ravel werd 1ste, Joël Ratsimandresy 2de en Lionel Legaie 3de, een volledig Frans podium dus. Anders dan de naam deed verwachten, kon het organisatorisch wel wat beter....

De kogel is door de kerk, er werd zopas een tweedaags Riichi toernooi aangekondigd in onze hoofdstad, door de Brussels Mahjong Club! "Manganneken Pis" zal plaats vinden op 2 en 3 mei 2020, in het wijkhuis Malibran in Elsene (Damstraat 10). Er worden 9 hanchans gespeeld met max 64 spelers, en bovendien is er op vrijdagavond ook al gelegenheid tot...

Vanaf vandaag is het mogelijk om via de toernooiwebsite in te schrijven voor het Rode Lotus Tournament 2020 (MCR). Het toernooi zal plaats vinden op 18 en 19 juli 2020 in Gemeenschapscentrum Bosstraat in Wilsele-Putkapel (Leuven). De nieuwe locatie laat een groter aantal deelnemers toe. Er worden 7 rondes gespeeld van 110 minuten.

Linda M viel in de prijzen op zaterdag 15 februari in Heemstede (MCR). Ze werd met 14 tafelpunten 2de, en deed het dus net wat beter dan Twan VDN, die strandde op de 3de plaats met 13 tafelpunten, maar net niet zo goed als Gerda VO, die de maximale score van 16 tafelpunten behaalde!

Vanaf 1 januari 2020 werd het toernooireglement van de EMA aangepast voor wat MCR toernooien betreft. Bij Riichi was het reeds de gewoonte om niet te stoppen met spelen bij het geluid van de gong (gewoonlijk na 75min), maar het hand nog uit te spelen, en indien nog in de Oostronde zelfs nog een extra spelletje te spelen.

Chen Zelan, de voorzitter van de International Mind Sports Association (IMSA), deed onlangs een aanvraag om zes denksporten toe te voegen aan de (indoor) Winterspelen. Het zou gaan om bridge, schaak, go, Chinese schaak, dammen en mahjong.